Script en co

rondom tekst & schrijven

Kun je met plezier beter leren schrijven? Jazeker!

Datum, prijs en locatie vind je in de agenda. 

Hier vind je meer informatie over de docent.


 wat is creatief schrijven

Dit is een vorm van schrijven waarbij de nadruk ligt op het verhaal en de tekst. Het kan zowel om fictie (fantasie) als om non-fictie (grotendeels op feiten gebaseerd) gaan. Creatief schrijven houdt in dat de verbeelding een grote rol speelt in verhalen, gedichten of andere vormen van schrijven. 

Wat een cursus of workshop je kan bieden: inspiratie door associatie en inspirerende schrijfopdrachten en daarnaast technieken en inzichten die je vermogen om verhalen of gedichten te maken versterken. Net zoals bij beeldhouwen of bijvoorbeeld fotograferen is beter schrijven zeker te leren!


individuele schrijfbegeleiding

Heb je specifieke vragen over schrijven of wil je wat dieper op de stof ingaan? Loop je vast bij het schrijven? Ben je op zoek naar persoonlijke aandacht en feedback? Dan is individuele schrijfbegeleiding misschien wat voor je. Precies op jouw wensen afgestemd! Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 

cursus creatief schrijven 

Tijdens de lessen raak je geïnspireerd door de schrijfopdrachten proza, poëzie en non-fictie, leer je associatie- en schrijftechnieken en behandelen we een beetje theorie. Het creatieve proces en het plezier in schrijven staan voorop! Je krijgt constructieve feedback van medecursisten en van de docent. 

Onderwerpen tijdens de lessen zijn bijvoorbeeld hoe bouw ik een kort verhaal op, hoe bedenk ik een levensecht personage, hoe breng ik spanning in een verhaal of scene, hoe zorg ik dat de lezer beleeft wat ik schrijf, in welke vorm schrijf ik mijn gedicht?


cursus poëzie

In deze cursus schrijf je gedichten in verschillende vormen en stijlen. Ook bespreken we poëtische elementen in gedichten, dichtvormen en dichters. Je krijgt goede basiskennis voor het schrijven van poëzie. Iedereen kan meedoen, ook voor de gevorderde dichter is er voldoende uitdaging!


dichten durven doen!

In deze cursus stoei je met woorden en zinnen. Je gaat op een speelse manier aan de slag met taal en poëzie. Al doende komen er poëtische elementen en dichtvormen voorbij. Lekker creatief bezig dus! 


schrijven op Schier

Een heerlijke dag schrijven op Schiermonnikoog! Proef het zout op je lippen, voel de wind je wangen strelen en laat je inspireren door de zee. Je krijgt op de boot al tips en schrijfoefeningen om op het eiland je eigen verhaal of gedicht te maken. De docent is de hele dag beschikbaar voor tips & trucs. In de middag is er een gezamenlijk moment om je werk voor te lezen en feedback van de docent en andere deelnemers te krijgen. Gun jezelf deze mini-schrijfvakantie en schrijf je in!

 

schrijfactiviteiten op maat

Een feestje, een teamuitje van je werk of een familiedag waarop je samen iets creatiefs doet? Iedereen met zijn eigen haiku of ander gedicht naar huis? Of heb je zelf een idee rondom tekst en schrijven? Ik help je graag met de invulling! Voor meer informatie kun je contact opnemen.In dit filmpje zie je hoe een workshop poëzie er uit kan zien!

E-mail
Info