Script en co

rondom tekst & schrijven

Kun je met plezier beter leren schrijven? Jazeker!

Datum, prijs en locatie en het inschrijfformulier vind je in de agenda


Creatief schrijven is een vorm van schrijven waarbij de nadruk ligt op het verhaal en de tekst. Het kan zowel om fictie (fantasie) als om non-fictie (grotendeels op feiten gebaseerd) gaan. Creatief schrijven houdt in dat de verbeelding een grote rol speelt in verhalen, gedichten of andere vormen van schrijven. 

 Wat een cursus of workshop je kan bieden: inspiratie door associatie en schrijfopdrachten, daarnaast technieken en inzichten die je vermogen om verhalen of gedichten te maken versterken. Net zoals bij beeldhouwen of bijvoorbeeld fotograferen is beter schrijven zeker te leren!

Eerst meer informatie? Neem gerust contact op en stel je vraag telefonisch of via het contactformulier!


Schrijfbegeleiding individueel

Liever individuele schrijfbegeleiding? Of heb je specifieke vragen? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Cursus creatief schrijven 

Tijdens de lessen krijg je inspirerende schrijfopdrachten proza, poëzie en non-fictie, leer je associatie- en schrijftechnieken en behandelen we een beetje theorie.

Het creatieve proces en het plezier in schrijven staan voorop! Je krijgt constructieve feedback van medecursisten en van de docent. 

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen: Hoe bouw ik een kort verhaal op? Hoe bedenk ik een levensecht personage? Hoe breng ik spanning in een verhaal of scene? Hoe zorg ik dat de lezer beleeft wat ik schrijf? Je wordt door oefening en associatie geïnspireerd tot het schrijven van proza (fictie en non-fictie) & poëzie, en zult versteld staan van je eigen creaties!


Cursus creatief schrijven - poëzie

In deze cursus krijg je inspirerende opdrachten voor het schrijven van gedichten in verschillende vormen en stijlen. Ook bespreken we poëtische elementen, dichtvormen en dichters. Je krijgt goede basiskennis voor het schrijven van poëzie. Voor zowel beginners als gevorderden.


Dichten durven doen!

In deze cursus ga je op een creatieve manier bezig met taal en poëzie. Spelend met woorden en zinnen komen er een aantal poëtische elementen en dichtvormen voorbij. 


Schrijven op Schier

Een heerlijke dag schrijven op Schiermonnikoog! Proef het zout op je lippen, voel de wind je wangen strelen en laat je inspireren door de zee. Je krijgt op de boot al tips en schrijfoefeningen om op het eiland je eigen verhaal of gedicht te maken. De docent is de hele dag beschikbaar voor tips & trucs. In de middag is er een gezamenlijk moment om je werk voor te lezen en feedback van de docent en andere deelnemers te krijgen. Gun jezelf deze mini-schrijfvakantie en schrijf je snel in via het formulier onder de agenda !

 

Schrijfactiviteit op maat & workshops

Een feestje, een teamuitje van je werk of een familiedag waarop je iets creatiefs wilt ondernemen? Samen een gedicht of verhaal schrijven? Iedereen met zijn eigen haiku of gedicht naar huis? Of heb je zelf een goed idee rondom tekst en schrijven? Ik help je graag met de invulling. Voor meer informatie kun je contact opnemen via het formulier of telefonisch! In dit filmpje zie je hoe een workshop poëzie er uit kan zien!

E-mail
Info