Script en co

rondom tekst & schrijven

inhoudelijke informatie over cursussen en schrijfactiviteiten van Script en co

Kijk in de AGENDA voor de datum, locatie, prijs en inschrijven. 


wat zeggen cursisten:

'Zeer opbouwende en inspirerende cursus.'

'Het is ontzettend leuk om al dichtend een tafel vol vreemden te leren kennen en te ontdekken wat poëzie je brengt!'

'Leuk, verrassend!'

'Veilige sfeer. Veel geleerd en ontdekt. Veel gelachen ook. Ontspanning en creativiteit tegelijk.'

'Goede stimulans om met schrijven bezig te zijn!'


wat een cursus of workshop je brengt 

Inspiratie door associatieoefeningen en creatieve schrijfopdrachten. Daarnaast leer je technieken en inzichten die je vermogen om verhalen of gedichten te schrijven versterken. 

Net als bij beeldhouwen, piano spelen of bijvoorbeeld fotograferen, is beter schrijven zeker te leren!

Waar je naast het schrijven zelf veel van leert, is het geven en ontvangen van feedback. Je bekijkt je eigen teksten door de ogen van de lezer en ziet bij anderen wat jou wel of niet aanspreekt. Al doende ontwikkel je jouw eigen schrijfstijl.

individuele schrijfbegeleiding

Heb je specifieke vragen over het schrijven van bepaalde teksten of wil je wat dieper op de stof ingaan? Loop je vast bij het schrijven? 

Ben je op zoek naar persoonlijke aandacht en feedback? Ben je bezig met een boek en wil je daarover sparren? Feedback op gedichten voor je bundel? 

Of heb je andere vragen op schrijfgebied?

Dan is individuele schrijfbegeleiding wat voor je. Precies op jouw vraag en wensen afgestemd.

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken en/of een vrijblijvend eerste gesprek te plannen.

 

cursus creatief schrijven 

Een cursus met creatieve schrijfopdrachten en associatieoefeningen die je inspireren je tot schrijven. Met wat theorie over verschillende schrijftechnieken en een beetje huiswerk. De nadruk ligt op het schrijven tijdens de les. Je leert hoe je de lezer jouw verhaal echt laat meebeleven, je krijgt een lesje SOS (schaven en schrappen), je snapt opeens wat men bedoelt met kill your darlings, en nog veel meer. Ook ontdek je jouw eigen schrijfstijl. 

Creativiteit, inspiratie en plezier in schrijven staan voorop! Ook voor de gevorderde schrijver is er voldoende uitdaging.

Klik hier voor de agenda en inschrijven.


cursus poëzie

In deze cursus schrijf je gedichten in verschillende vormen en stijlen aan de hand van opdrachten en associatie oefeningen. Ook bespreken we poëtische elementen, dichtvormen en verschillende dichters. Je ontvangt en geeft constructieve feedback.

Plezier, inspiratie en creativiteit staan voorop en ondertussen leer je ook nog wat! Ook tijdens de cursussen poëzie schrijf je veel in de les.

Iedereen kan meedoen, ook voor de gevorderde dichter is er voldoende uitdaging.

Klik hier voor de agenda en inschrijven.


cursus Dichten, durven, doen!

In deze cursus speel je met woorden en zinnen. Je gaat op verschillende manieren gedichten schrijven. Al doende komen er verschillende dichtvormen en poëtische elementen voorbij. Lekker creatief bezig dus en je leert ook nog wat! 

Klik hier voor de agenda en inschrijven.


cursus kort verhaal

In vijf lessen leer je alles over het schrijven van een goed kort verhaal door middel van leuke schrijfopdrachten en feedback. Onderwerpen die onder andere aan bod komen: hoe bouw je een kort verhaal op, hoe verzin je een levensecht personages, hoe maak je goed gebruik van verschillende schrijf- en verteltechnieken, schrijfstijl en hoe houd je de spanning in je verhaal. Aan het eind van de cursus heb je voldoende handvatten om een goed kort verhaal te schrijven! En heb je er al eentje geschreven ook!

Extra leuk: de verhalen of gedichten van deelnemers worden na een feedbackronde gebundeld in een vrij te verspreiden e-book. Het copyright blijft bij de schrijver.

Klik hier voor de agenda en inschrijven.


schrijfactiviteit op maat

Een feestje, een teamuitje van je werk of een familiedag waarop je samen iets creatiefs doet? Iedereen met zijn eigen haiku of ander gedicht naar huis? Of heb je zelf een idee rondom tekst en schrijven?

Ik help je graag met de invulling! Voor meer informatie en/of een offerte kun je contact opnemen. 

Prijsindicatie voor een workshop op maat: 

- een korte workshop van 1,5 uur vanaf 275 euro exclusief btw en reiskosten, maximaal 8 deelnemers*

- een workshop van 3 uur vanaf 550 euro exclusief btw en exclusief reiskosten, maximaal 8 deelnemers*

*voor extra deelnemers wordt een meerprijs gerekend


het Schrijfcafé in Groningen

Zin in een creatieve boost? Zin in schrijven maar het komt er vaak niet van? Samen met anderen schrijven aan een opdracht inspireert en is gezellig!

Op iedere 3e woensdag van de maand van 19.30-21.30 uur is er een Schrijfcafé in Pakhuis Engeland aan de Noorderhaven in Groningen.

Je schrijft aan de hand van creatieve opdrachten met een associatieoefening ter inspiratie. Na het schrijven kun je jouw werk voorlezen als je dat wilt! Het is altijd leuk om ook de teksten, verhalen of gedichten van anderen te horen!

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier.


diverse workshops - online en op locatie

Er worden regelmatig online en in Pakhuis Engeland workshops met verschillende thema's georganiseerd. Met creatieve schrijfopdrachten en feedback. De creativiteit en het plezier staan voorop. Voor iedereen met zin in schrijven, ervaring niet nodig! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte! 

Ook in de nieuwsbrief: schrijftips, boekentips, leuke links, een schrijfwedstrijd en meer over creatief schrijven.


feedback op tekst

Ben je niet helemaal tevreden over een tekst of gedicht? Heb je een verhaal of roman geschreven en daar vragen over? Wil je een globale beoordeling of juist een 'puntjes-op-de-i' beoordeling? Ik geef je graag feedback op jouw tekst of gedicht.

Afhankelijk van het soort tekst en de kwaliteit krijg je een offerte. Neem vrijblijvend contact met mij op over de mogelijkheden.


zakelijk schrijven

Script en co biedt ook trainingen zakelijk schrijven, afgestemd op de wensen van de organisatie en de doelgroep. Ook al het andere aanbod kan in company of op locatie verzorgd worden. 

Informatie over zakelijke schrijftrainingen en het contactformulier voor bedrijven en instellingen vind je hier.


training Schrijf je loopbaan©

Door middel van creatieve schrijfopdrachten ga je aan de slag met jouw loopbaanvraag van dit moment. 

De training duurt 4 dagdelen met elk een eigen thema: 

- behoefte aan verandering
- plezier en voldoening
- dromen, belemmeringen en mogelijkheden
- in beweging komen, een plan maken

Hier vind je uitgebreide informatie over de training.In dit filmpje een voorbeeld van een workshop poëzie op maat voor een verjaardag.

E-mail
Info