Script en co

rondom tekst & schrijven

links & FAQ

Noordwoord

www.noordwoord.nl 

Festivals, literair nieuws & literaire agenda. Organisator van o.a. Dichters in de Prinsentuin, de verkiezing van de stadsdichter van Groningen en het Grote gebeuren.


Schrijven algemeen

www.schrijvenonline.org

www.ikwilschrijven.nl

www.synoniemen.net

 

FAQ

Kun je écht met plezier beter leren schrijven?
Ja, echt! Iedereen kan beter en makkelijker leren schrijven in een cursus! En met meer plezier, waardoor je verhaal, tekst of gedicht ook leuker wordt om te lezen. 

In de cursus krijg je inspirerende creatieve schrijfopdrachten, doet kennis op over verschillende schrijftechnieken en krijgt tips en trucks. Waar je ook veel van leert, is het geven en ontvangen van feedback. Oefening baart kunst, dus je schrijft veel tijdens de lessen.

Bij individuele schrijfbegeleiding is er meer aandacht voor jouw specifieke schrijfvragen. Door constructieve feedback en bijvoorbeeld creatieve schrijfopdrachten, leer je ook individueel met plezier beter schrijven!

Wat levert een cursus mij verder op?

Naast veel plezier en de gezelligheid van een groep, krijg je handvatten om beter te schrijven. Je krijgt inspiratie door verrassende schrijfopdrachten die je creativiteit prikkelen. Je schrijft buiten je comfortzone en dat kan verrassende teksten en gedichten opleveren.

Voor wie zijn de cursussen bedoelt?
Voor iedereen met zin in schrijven! Ervaring is niet noodzakelijk, de cursus is zo opgebouwd dat zowel beginnende als ervaren schrijvers mee kunnen doen.
Sommige cursussen zijn alleen voor gevorderde schrijvers, dan staat het erbij in de agenda. Als je twijfelt welke cursus het meest geschikt is voor je, neem gerust contact op!

Hoe oud moet ik zijn om mee te doen aan een schrijfactiviteit?
Je kunt meedoen vanaf 18 jaar. Ben je jonger, maar denk je dat je toch in een groep volwassenen past? Neem dan contact met me op!

Schrijf ik goed genoeg om mee te doen?
Als je zin in schrijven hebt, doe mee! Je doet nieuwe ideeën en inspiratie op en probeert verschillende schrijftechnieken en schrijfstijlen uit. Zo ontdek je vanzelf wat er bij jou past – waar je talenten liggen, waar je meer over wilt leren en wat je niet boeiend vindt. 
Twijfel je welke cursus het meest geschikt is? Neem gerust contact op!

Kan ik eerst een proefles volgen?
Af en toe zijn er gratis proeflessen, bijvoorbeeld via de Sport- en cultuurhopper Groningen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle schrijfactiviteiten. Of je kunt een keer meedoen aan een Schrijfcafé. Er is er een Schrijfcafé op iedere 3e woensdag van de maand

Krijg ik ook huiswerk?
Bij de cursussen krijg je huiswerk. Vaak begin je in de les aan een opdracht en schrijf je die thuis af of herschrijf je wat je al hebt geschreven. Het huiswerk krijg je per mail, samen met schrijftips en eventueel de theorie die in de les is behandeld. Reken op ongeveer een uur tot anderhalf uur huiswerk per les, maar het staat je vrij er zoveel tijd aan te besteden als jij zelf hebt of wilt vrijmaken.

Moet ik mijn werk voorlezen in een les?
Nee, het is nooit verplicht iets te delen als je dat niet wilt.

Ik kan niet wachten met schrijven tot de cursus begint. Wat nu?
Doe een keer mee aan het Schrijfcafé op iedere 3e woensdag van de maand! Met creatieve schrijfopdrachten en voorlezen als je dat wilt. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis de schrijfuitdaging 12 x 15 minuten schrijven per dag.

Kan ik een plek reserveren voor een cursus of workshop?
Ja, dat kan door je in te schrijven via het inschrijfformulier. Je krijgt een bevestigingsmail met een factuur, dan is jouw plek is gereserveerd. Zodra je de factuur hebt betaald, is de plek definitief.

Hoelang van tevoren moet ik me aanmelden?
Het liefst zo vroeg mogelijk, dan weet je zeker dat er plek is.

Als ik niet mee kan doen na inschrijving, krijg ik dan mijn geld terug? 

Tot vier weken voor de cursus begint, is annuleren kosteloos. Je krijgt dan 100% terug van het betaalde bedrag. Annuleer je vier tot twee weken voor de cursus dan krijg je 75% terug en blijf je 25% verschuldigd. Bij annulering twee weken tot een week voor aanvang betaal je 50% van de inschrijfkosten en krijg je 50% terug. Bij annulering 24 uur of minder voor aanvang heb je geen recht op restitutie. Meer informatie is te vinden in de algemene voorwaarden. 

Ik heb niet zoveel geld, kan ik ook een cursus volgen?
Misschien kom je in aanmerking voor financiering via het Volwassenenfonds. Script en co is geaccepteerd als aanbieder bij dit fonds.

Kan ik een workshop of cursus cadeau doen?
Ja, dat kan. Je schrijft de ontvanger in via het inschrijfformulier en geeft aan dat het een cadeau is. Ook geef je jouw naam, adres (voor de factuur) en mailadres door. Je ontvangt dan zelf de factuur per mail en een leuke persoonlijke bon die je kunt printen. De ontvanger krijgt pas NA zijn verjaardag een mail met praktische informatie over de cursus.

Er is ook een cadeaubon voor een bepaald bedrag (vanaf 15 euro) dat de ontvanger vrij kan besteden aan een activiteit naar keuze. Daarvoor kun je het contactformulier gebruiken.

Ik wil een workshop of cursus creatief schrijven buiten het aanbod op de website, kan dat ook?
Ja, dat kan. Je kunt een workshop of cursus op maat afnemen op een voor jou geschikte tijd en met door jou gekozen deelnemers. Denk aan een workshop voor een verjaardag, een familiebijeenkomst, een schrijfclub of vereniging. Neem contact met me om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Ik wil een workshop creatief of zakelijk schrijven voor mijn bedrijf of organisatie. Kan dat?
Ja, dat kan! Neem vrijblijvend contact op om het doel, wensen en mogelijkheden te bespreken. Hier vind je meer informatie over het zakelijke aanbod.

Hoe kan ik contact opnemen?
Dit kan via het contactformulier, je kunt me bellen/appen op telefoonnummer 06 - 43 98 70 77 of een mail sturen naar krista@scriptenco.com
 


 

 

 

E-mail
Info